Vakantie met kinderen – de juiste voorbereiding

25. mei 2012 Posted by Mieke

Moeder en kinderen op het strandOp vakantie gaan met kinderen is soms een hele onderneming. Belangrijk is dat de vakantie leuk is voor de kinderen én dat de ouders voldoende rust krijgen om ook heerlijk te kunnen ontspannen.

Op vakantie met kinderen, voor welke accomodatie kies je?

Wanneer je op vakantie gaat met kinderen, zul je je afvragen welke accomodatie er het prettigst is. Kamperen kan heel leuk zijn, maar is met kleinere kinderen niet altijd even veilig. In een hotel is niet ideaal. De ruimte is vaak beperkt en het is lastig als de kinderen moeten slapen en de ouders lekker buiten willen zitten. Het fijnst met kinderen is een vakantie in een vakantiehuisje.

Met kinderen op vakantie in een vakantiehuisje

Kinderen vinden een vakantiehuisje vaak erg leuk. Het is alsof ze eventjes in een ander huis wonen, maar dan lekker in het bos of aan het strand. Tegenwoordig zijn er leuke accomodaties te boeken die erg geschikt zijn voor kinderen. Deze huisjes hebben een babybedje, babybadje, kinderstoel en box, en er zijn spelletjes aanwezig voor de wat grotere kinderen. Er is meestal ook voldoende speelplezier in zo’n vakantiepark te beleven.

Hoe bereid je de kinderen voor op de vakantie

Kinderen vinden op vakantie gaan vaak heel spannend. Ze kunnen zich nog geen voorstelling maken van hoe het zal zijn en of het leuk is. Vertel van te voren waar de vakantie heen gaat en laat alvast wat foto’s zien van het vakantiehuisje of de accomodatie. Laat de kinderen, wanneer zij daar al groot genoeg voor zijn, helpen met het inpakken van de spulletjes. Hun eigen pyjama, tandenborstel en vergeet vooral hun knuffel niet!

Voor de lange autorit zijn er voor kinderen veel mogelijkheden om deze zonder verveling door te komen. Voorbeelden zijn: een nieuw kleurboek met kleurpotloden, cd’s met verhaaltjes of leuke kinderliedjes en nieuwe dvd’s die op een dvd-speler voor in de auto afgespeeld kunnen worden. En van tijd tot tijd even een pauze breekt de lange autorit, waardoor deze minder lang lijkt.

Wat als je kind ziek wordt tijdens de vakantie?

Kinderen worden vaker ziek dan volwassenen, zorg ook dat je daarop goed voorbereid bent. Neem een goed gevulde verbandtrommel mee en een goede medicijndoos met kinderslot waarin je eventuele medicijnen veilig kunt bewaren. Zorg dat je weet waar de dienstdoende huisarts tijdens je verblijf is gevestigd en hoe deze bereikbaar is.

Foto bron: Yvonne Bogdanski – Fotolia
Gerelateerde artikelen:

Comments are closed.