Weekendje winkelen in Barcelona

4. april 2012 Posted by Mieke

Park Guell in BarcelonaEen van de mooiste steden van Europa is ongetwijfeld Barcelona. Het romantische centrum en modernistische wijk met zijn spectaculaire architectuur (denk aan Gaudi!) net daarbuiten zijn aantrekkelijke plaatsen om een hotel te boeken, maar u kunt er ook voor kiezen om dichtbij het strand te verblijven – en toch op steenworpsafstand van het centrum van de stad. Met uw creditcard boekt u binnen enkele minuten online een weekend waar u nog lang met plezier aan terug zult denken. U kunt voor het gemak van een pakketreis kiezen of een vlucht boeken en zelf op zoek gaan naar een leuk hotel. Verschillende sites bieden de mogelijkheid om gratis te annuleren. Dat betekent dat u tot kort voor vertrek de mogelijkheid hebt om een nog betere deal te zoeken! Met uw creditcard boekt u veilig, want onterechte afschrijvingen worden zonder problemen teruggestort.

Genieten

Wie denkt aan een weekend in Barcelona, denkt aan genieten van Gaudi, flaneren op de Ramblas en tapas in de vele kleine restaurantjes die deze prachtige Spaanse stad rijk is. Maar behalve kunst, ontspanning en lekker eten is het in Barcelona ook heel goed winkelen. Wie van markten houdt, kan zijn hart ophalen; er zijn zo’n 25 markten die vijf tot zes dagen per week geopend zijn. De bekendste markt is La Boqueria op de Ramblas maar het is de moeite waard de andere markten te verkennen of je nu op zoek bent naar brocante, kunst, antiek of authentieke etenswaren.
Ook voor mode-kenners biedt Barcelona vele mogelijkheden. De afgelopen jaren zijn Spaanse merken steeds bekender en populairder geworden. Hun vlotte snit en vrolijke kleuren bepalen ook in Nederland het straatbeeld. Vanzelfsprekend zijn Spaanse merken in Spanje goedkoper dan bij ons. Vergeet uw creditcard niet, want een goede investering in de kledingkast is het mooiste souvenir van een weekendje in het buitenland!

Uit eten is in Spanje altijd een feestje. De avond begint met tapas. Spanjaarden dineren pas laat maar in Barcelona zijn vele restaurants gewend aan toeristen en kunt u vanaf zes uur een stevige maaltijd krijgen.

Vakantiegeld

Komt het vakantiegeld pas in mei en wilt u heel graag in april een weekendje winkelen in Barcelona? Met uw creditcard is dat geen probleem. U boekt en geniet en zodra het vakantiegeld binnen is, stort u het bedrag op uw creditcardrekening. U kunt ieder moment online inzien wat uw uitgaven zijn, zodat u binnen het budget dat u heeft vastgesteld kunt blijven.

Foto: Denis Babenko – FotoliaGerelateerde artikelen:

Comments are closed.