Voor- en nadelen van Onlineshops

9. mei 2012 Posted by Mieke

Jonge vrouw winkelt onlineSteeds meer mensen kopen hun spullen op het internet. Dit gaat ook steeds gemakkelijker omdat steeds meer producten online worden aangeboden. De verschuiving van kopen in de winkel naar kopen in onlineshops brengt een ander soort winkelen met zich mee. Daarom de vraag: wat zijn nou precies de voor en nadelen van onlineshops?

Nadelen

Om te beginnen met de nadelen. Wat een nadeel van een onlineshop is, is het gebrek aan persoonlijk contact. Alles wordt via de computer afgehandeld en een gesprekje met een medewerker is niet meer mogelijk. In een winkel legt een verkopen bijvoorbeeld wat een product allemaal kan, of dat het misschien handiger is om een anders model aan te schaffen.

Een ander nadeel van een onlineshop is dat men in een winkel het product kunt vasthouden en uitgebreid bekijken voordat het wordt aangeschaft. Dit is in een onlineshop onmogelijk, daar is het alleen mogelijk om naar een plaatje kijken en een omschrijving lezen. In bijvoorbeeld een winkel met bureau artikelen kan men kijken hoe een stoel zit of een pen schrijft, iets wat online niet mogelijk is.

Voordelen

Er zijn echter ook veel voordelen aan onlineshops. Zo is het makkelijk om een goed overzicht van het aanbod te krijgen. Alles staat overzichtelijk naast elkaar en de prijzen zijn makkelijk te vergelijken.

Ook kan men in hun eigen tijd winkelen en is men niet meer afhankelijk van de openingstijden van winkels. Als iemand bureau artikelen voor werk of thuis nodig heeft dan die persoon maar een paar minuten kwijt om het te kopen. Iets wat anders veel meer tijd zou kosten.

Wat ook een groot voordeel is, is dat alles thuis wordt bezorg. Het is niet nodig om met zware spullen te slepen als een wordt stoel besteld wordt deze bezorgt waar en wanneer men maar wilt. Dit kan een hoop moeite schelen, vooral als er geen handig vervoer voor handen is.

Onlineshops kunnen dus erg handig zijn, zeker voor diegene die al weet wat hij of zij wil en niet meer geholpen hoeft te worden door een verkoper.

Bron van de afbeelding: edbockstock – FotoliaGerelateerde artikelen:

Comments are closed.