Wat is de top 10 aan producten verkocht via het internet

15. mei 2012 Posted by Mieke

Online winkelen wordt steeds populairderOnline winkelen wordt steeds populairder en Tim en ik kopen ook al sinds vele jaren bijna alles op het internet. Nu vroeg ik me af wat de meest populaire producten zijn, die op internet verkocht worden. De resultaten van mijn navorsingen vinden jullie hier:

1. Boeken

Dit is zeer logisch: boeken zijn zeer compact en licht. Daardoor zijn de verzendingskosten meestal zeer laag, in tegenstelling tot zwaardere en grotere objecten.

2. Kleding

Dit lijkt misschien een beetje vreemd, maar behoorlijk wat mensen kopen kleding online. Een paar firma’s hebben speciale acties waardoor je je kleding gratis kan laten personaliseren en sommige sites laten je de maten van een kleren gratis aanpassen.

3. Tickets voor evenementen

Steeds meer en meer mensen (vooral jongeren) kopen hun toegangstickets voor evenementen en festivals online. Dit is logisch: met slechts één druk op de knop kopen ze hun ticket en vinden ze het een dag later in hun brievenbus.

4. Reizen

Reizen worden ook steeds vaker online geboekt. Dit is logisch: met een paar klikken weet je alles over je reisbestemming, over het hotel, of het betrouwbaar is enzovoorts.

5. Computer hardware

Online kunt u veel computer hardware bestellen. Een printer of een computer is vaak veel goedkoper online dan in de winkel in de buurt. Ook cartridges of toners voor een printer zijn bij onlineshops, zoals bijvoorbeeld toner24.nl, goedkoper en makkelijk leverbaar.

6. Cosmetica

Cosmetica wordt ook vaak online verkocht. Dat komt vooral omdat cosmetica meestal in kleine hoeveelheden verkocht wordt en zo de verzendingskosten gedrukt blijven. Ook is cosmetica vaak goedkoper online en de prijzen voor een flesje parfum kunnen vaak al snel oplopen.

7. Films en muziek

Films en muziek worden ook zeer veel verkocht op het internet. Ook omdat ze behoorlijk compact en niet zo breekbaar zijn.

8. Levensmiddelen

Mensen kopen, vooral sinds de opkomst van supermarkten met een online verkoopservice, steeds vaker hun levensmiddelen, hun voeding online. Deels omdat ze dan niet meer naar de winkel moeten gaan en uren voor een kassa moeten staan wachten, deels uit tijdsgebrek.

9. Muziekdownloads

Met site’s als iTunes kan je er niet meer onder uit: muziekdownloads krijgen nog steeds een groot stuk van de koek als het om online verkopen gaat.

10. Kantoorbenodigdheden

Dit geldt vooral voor bedrijven. Bedrijven hebben allemaal papier, balpennen, potloden enzovoorts nodig, maar niemand wil daar veel tijd mee verspillen, dus is online kopen een gemakkelijke oplossing.

foto: Amy Walters – FotoliaGerelateerde artikelen:

Comments are closed.